Obra

POEMES D’ABISSÍNIA, PAGÈS EDITORS, 2019

Edició a Pagès Editors, Biblioteca de la Suda, 2019.

«Si les circumstàncies haguessin estat unes altres, avui Poemes d’Abissínia ja seria un clàssic de la poesia catalana de primers del segle xxi i Albert Gavaldà un poeta reconegut i en plena maduresa creativa. Perquè la poesia autèntica et punxa el cor i et deixa sense paraules que et protegeixin amb la falsament tranquil·litzadora paràfrasi, perquè és un lluminós camí del desig de viure que travessarà els segles mentre l’ésser humà perduri. Voldria citar sobre això unes línies del pròleg que Xavier López Vivancos va escriure per a aquella autoedició de 2009 que per manca de distribució va passar desapercebuda. Qualifica la poesia de Gavaldà de “versos de l’àliga”, una “poesia aèria”, pletòrica de sentiments expressats amb ofici i precisió rítmica que li desvetlla la necessitat de “tornar a la poesia feta carn, ànima, víscera: paraula a fi de comptes. A l’escola, que no s’acaba mai, d’aprendre a rimar escriure amb viure”».

Del «Pròleg», per Rosa Delor i Muns

Llegeix el pròleg aquí.

POEMES D’ABISSÍNIA, AUTOEDICIÓ, 2009

Autoedició a Papers On Demand de Poemes d’Abissínia, desembre de 2009 amb un pròleg de Xavier López Vivancos. Descatalogada.

«Aquest treball de recopilació (una fita finalment assolida, i vull suposar que cada vegada menys provisionalment tancada, perquè l’Albert es pugui dedicar als nous reptes que vulgui emprendre), l’hem d’entendre com un homenatge i com un desafiament. Que hagi estat llargament covat i que formi part d’un projecte de joventut no li treu cap mèrit, sinó al contrari. La seva edició no neix en cap cas de l’autocomplaença, tot i que els seus amics la puguem rebre com un regal (per tant, la complaença serà nostra), sinó de l’exigència, que al cap i a la fi farà que sigui un regal encara més exclusiu.»
Del pròleg, Xavier López Vivancos.

 

POEMES D’ABISSÍNIA, PLAQUETTE

Plaquette amb set dels Poemes d’Abissínia que obtingueren el Premi de Poesia Sant Gregori 1997, editada el 1998 a la col·lecció SENHAL amb la col·laboració de la Llibreria 22 i l’Ajuntament de Girona i a cura de Patrick Gifreu, Enric Prat i Pep Vila i amb dibuixos de Marcel·la de Groote Lipkau.