De la Constitució espanyola del 78 jo en dic La Manola perquè ha esdevingut del tot onanista. Ara al PSOE ja li fa nosa aquella falsa defensa del federalisme que els catalans vàrem abandonar fa més d’un segle. Si mai hagués estat federalista (que no ha estat així), li hauria fet alguna nosa aquell article de La Manola que prohibeix explícitament tot federalisme sectorial entre comunitats autònomes. Article de pur onanisme espanyolista, d’aquella mena de nacionalisme que ha estat la marca d’Espanya des de sempre, a dreta i esquerra. Repúbliques sense republicans incloses. Pel que fa a Catalunya, l’esquerra espanyola s’assembla a la dreta en tot. Això ho sabia Pla. I per això sempre he dit que el vell drama de les dues Espanyes no radica en el que les diferencia sinó en el que les uneix. El nacionalisme espanyol més jacobí i mesetari. Els dos Machado, mal a algú li pesi que es digui, només els diferenciava allò mateix que distingeix (???) Primo de Rivera de Franco. Res.

Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *