Santiago Niño Becerra deia en una entrevista al Suplement de Catalunya Ràdio que “Des d’un punt de vista purament econòmic, Catalunya no necessita la independència” tot i que, segons ell, necessita “l’estatut de Guernika i altres coses”. Segons l’economista serà Europa qui forçarà Espanya a concedir a Catalunya autonomia financera i el control d’infraestructures com els aeroports.
Quan durant dècades hem patit el nacionalisme del peix al cove d’aquesta mena, no estranyarà que bona part de l’independentisme d’avui s’acontenti amb aquestes coses. Si abans calien quatre rals per comprara el nacionalisme, ara en caldran cinc. Jo en dic independentisme de butxaca.
Sempre he combatut que l’economia hagués de ser el pal de paller de l’independentisme. Per diverses raons. La primera, perquè posa un preu a l’independentisme i m’estimo la idea d’un independentisme que no pugui ser subornat. En segon lloc, perquè una Catalunya que no mostra amor per la seva catalanitat no aconseguirà mai seduir als que avui són contraris o indiferents a la independència. Al capdavall, soc independentista per una raó ben senzilla: perquè soc català i perquè desitjo que el meu país i la meva cultura assoleixin la plenitud en tots els nivells de l’existència. Vull veure què fa i què pot fer Catalunya essent l’amo de la seva terra, del seu present i del seu futur. Vull veure tot el que poden fer l’esperit català i la catalanitat en tots els ordres de la seva existència. Ras i curt. Un independentisme d’aquesta mena no pot tenir posat preu al seu cap.
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *